Smaki lata

Lato to najsmaczniejsza pora roku, pełna pysznych warzyw i soczystych owoców, ale też czas upałów, które mogą stanowić niebezpieczeństwo dla naszego organizmu. O czym należy pamiętać w codziennej diecie, gdy temperatura przekracza 25 stopni?

REKLAMA

Nie wyobrażam sobie lata bez kabaczków, cukinii, pachnących pomidorów czy ogórków małosolnych, chrupiącej kalarepki, młodego groszku i kalafiora, a także bez kwaśnych jabłek, śliwek, czereśni, moreli, soczystych malin, jagód i jeżyn. Lato to najsmaczniejsza pora roku, mamy do wyboru wszelakie warzywa i owoce, więc przygotowanie posiłków może stać się frajdą i przyjemnym kulinarnym doświadczeniem dla naszego żołądka i podniebienia. To doskonała pora dla odżywczych i zarazem delikatnych zup, sałatek, soków i naparów, a zarazem czas poznawania nowych smaków, odkrywania niecodziennych kompozycji smakowych i aromatycznych. (…)

 

Udostępnij ten artykuł:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *