Dieta a odporność – Maria Fall-Ławryniuk

Układ immunologiczny człowieka działa w trybie stałego nadzoru, cały czas szacuje, analizuje zagrożenia i reaguje, żeby chronić nasze zdrowie. Jednym z podstawowych warunków prawidłowego działania układu odpornościowego jest właściwe i zbilansowane odżywianie.

REKLAMA


Przebywając w domu w okresie pandemii lub w czasie kwarantanny, mamy więcej czasu, by zastanowić się nad naszą codzienną dietą. Warto zatem zaopatrzyć się w produkty żywieniowe wspierające  naturalną odporność naszego organizmu. Starajmy się zatem spożywać jak najwięcej świeżych surowych warzyw i owoców, bo to one właśnie są źródłem witamin i minerałów. (…)

Maria Fall-Ławryniuk, dietetyk i terapeuta ruchowy

Fot. Pixabay.com


Więcej przeczytasz w 1. numerze dwutygodnika „Pielgrzym” [9 i 16 stycznia 2022 R. XXXIII Nr 1 (838)]

TUTAJ można zakupić najnowszy (01/2022) numer dwutygodnika „Pielgrzym”:
https://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Pielgrzym-262021/287


Udostępnij ten artykuł:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *