Kuchnia w karnawale – Maria Fall-Ławryniuk

Ma być kolorowo i smacznie, żegnamy się z kulinarną nudą i monotonią. Na nasze stoły muszą wjechać ciekawe, aromatyczne i różnorodne potrawy, dania ciepłe, przekąski oraz pyszne słodkości.

REKLAMA


Karnawał to głównie czas zabaw, licznych spotkań towarzyskich i rodzinnych, ale to również ten okres w roku, który z jednej strony kusi okazjami do objadania się, a z drugiej to pora, kiedy kształtują się nasze postanowienia noworoczne. Często są to postanowienia dotyczące zrzucenia zbędnych kilogramów poprzez rezygnację z kalorycznych przekąsek i modyfikację diety, wprowadzenia ćwiczeń gimnastycznych i systematycznej aktywności fizycznej. Tymczasem częste spotkania z przyjaciółmi czy długie wieczory przed telewizorem nie zachęcają do zajadania się wyłącznie sałatą i gotowanymi na parze warzywami. Jak poradzić sobie z pokusami? (…)

Maria Fall-Ławryniuk


Więcej przeczytasz w 1. numerze dwutygodnika „Pielgrzym” [10 i 17 stycznia 2021 R. XXXII Nr 1 (812)]

TUTAJ można zakupić najnowszy (1/2021) numer dwutygodnika „Pielgrzym”:
https://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Pielgrzym-12021/287

Udostępnij ten artykuł:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *