Będzie lokalnie, własnoręcznie i w ogródku – Sławek Walkowski

Czy w 2021 roku będziemy jeść inaczej? Zapewne tak. Epidemia trochę zmieniła nasz styl, kulinarną rutynę i przyzwyczajenia.

REKLAMA


Kazali nam zamknąć firmy. Nasze warsztaty, salony, instytucje kultury i kluby. Nasze sklepy, centra handlowe, lotniska i boiska. Nasze restauracje, bary i stołówki. No to siedzieliśmy w domu, pracując zdalnie. Niektórzy meldowali się z okna patrolom policji. Pechowcy z kolei wisieli godzinami na słuchawce, usiłując znaleźć nową pracę. Wszyscy zaś zastanawialiśmy się, co by tu zjeść. I to przyniosło zmiany.
Zamknięty świat zaczął piec chleby, ciasta, zaczął kisić i przygotowywać różne przetwory. I to będzie nowy trend Nowego Roku. Dużym powodzeniem będą się cieszyć własne wyroby, wszystko, co możemy zrobić we własnej kuchni. (…)

Sławek Walkowski


Więcej przeczytasz w 1. numerze dwutygodnika „Pielgrzym” [10 i 17 stycznia 2021 R. XXXII Nr 1 (812)]

TUTAJ można zakupić najnowszy (1/2021) numer dwutygodnika „Pielgrzym”:
https://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Pielgrzym-12021/287

Udostępnij ten artykuł:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *