Bogactwo kolorów, zapachów, aromatów i smaków, rozmaitość składników, niezwykła różnorodność potraw i prostota ich przygotowania to największe zalety orientalnej kuchni.
Jej szczególną cechą i zarazem ogromną zaletą jest doskonałe łączenie produktów: mięs, ryb, owoców morza czy warzyw z owocami i słodko-kwaśnymi sosami – sojowym, ostrygowym, czy rybnym. To sztuka komponowania smaków i zapachów, które zapamiętuje się na zawsze, gdyż są wyraziste, a same potrawy kolorowe i chrupiące. (…)
Maria Fall-Ławryniuk, dietetyk i terapeuta ruchowy
Więcej przeczytasz w 4. numerze dwutygodnika „Pielgrzym” [20 i 27 lutego 2022 R. XXXIII Nr 4 (841)]
TUTAJ można zakupić najnowszy (04/2022) numer dwutygodnika „Pielgrzym” w wersji tradycyjnej (papierowej):
https://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Pielgrzym-42022-/1795
UWAGA – NOWOŚĆ!
TUTAJ można zakupić najnowszy (04/2022) numer dwutygodnika „Pielgrzym” w wersji elektronicznej (PDF):
https://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Pielgrzym-042022PDF-/1796