Królowa polskiej kuchni

To oczywiście zupa. Grochówka, ogórkowa, pomidorowa, ziemniaczana, jarzynowa, fasolowa, marchewkowa…, a także wszelkie barszcze, rosoły i żurki. Warto przygotować ją w większej ilości, by dłużej się nią raczyć, a najlepiej poczęstować rodzinę i przyjaciół!

REKLAMA

Zupa jest zdrowa, odżywcza, a do tego smaczna. Jest również elementem rodzimej tradycji kulinarnej, który warto zachować i twórczo rozwijać, inspirując się bogatym dorobkiem innych regionów świata. Coraz częściej wzbogacamy klasyczne wersje znane z domu nutką egzotyki, przywiezionej choćby z wakacyjnej podróży. (…)

Więcej przeczytasz w najnowszym numerze dwutygodnika Pielgrzym (7/2019)

Udostępnij ten artykuł:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *