Rozkoszujmy podniebienia chrupiącą brukselką, soczystym porem, kremem z dyni oraz kurczakiem w towarzystwie warzyw. Jeśli wykorzystamy jesienne skarby i skomponujemy taką apetyczną jesienną ucztę, na pewno łaskawszym okiem spojrzymy na tę słotną porę roku.
To czas, gdy z przyjemnością sięgamy po dynie, jabłka, gruszki, marchew, śliwki, topinambur. I mimo że aura za oknem bywa niesprzyjająca, w kuchni możemy cieszyć się kulinarnymi smakołykami, które dodają energii, witalności i optymizmu na chłodne dni. To idealna pora na wszelkiego rodzaju przetwory, zarówno z warzyw, jak i owoców. Warto sięgnąć po garść inspiracji kulinarnych, które z pewnością zaowocują niezapomnianymi smakami jesiennych skarbów. (…)
Maria Fall-Ławryniuk, dietetyk i terapeuta ruchowy
Więcej przeczytasz w 24. numerze dwutygodnika „Pielgrzym” [27 listopada i 4 grudnia 2022 R. XXXIII Nr 24 (861)]
Dwutygodnik „Pielgrzym” można zakupić w księgarni internetowej Wydawnictwa Bernardinum.
UWAGA – NOWOŚĆ!
Czasopismo do nabycia także w wersji elektronicznej (PDF)!