Dieta chorego – Maria Fall-Ławryniuk

Symbolem współczesnego, wyniszczonego świata, pełnego toksyn i zanieczyszczeń, staje się coraz bardziej schorowany człowiek o wątłej kondycji zdrowotnej, zniewolony uciekającym czasem, zapominający o codziennym zbilansowanym jadłospisie…

REKLAMA


Dokonując świadomie lub nieświadomie złych wyborów żywieniowych, wprawiamy również w ruch całą machinę produkcji zastępczych, często nieskutecznych syntetycznych środków do odzyskania zdrowia, nie zastanawiając się absolutnie nad tym, że niezwykle ścisły związek z leczeniem niemal każdej choroby ma tak naprawdę każdy kęs naszego pożywienia. Bowiem aż trzy na cztery osoby uniknęłyby bardzo poważnych chorób, gdyby tylko zmieniły swoje nawyki żywieniowe. Coraz więcej z nas choruje i umiera z powodu otyłości, cukrzycy i jej powikłań, raka, osteoporozy, zawałów czy udarów mózgu. (…)

Maria Fall-Ławryniuk – dietetyk i terapeuta ruchowy


Więcej przeczytasz w najnowszym numerze dwutygodnika „Pielgrzym” (03/2020).

Udostępnij ten artykuł:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *