Kiszonki dobre na wszystko – Maria Fall-Ławryniuk

Zawierają bogactwo witamin i minerałów dobroczynnych dla organizmu. Są wartościową, lekką i zdrową przekąską oraz wspaniałym dodatkiem do wielu potraw, a jednocześnie naturalnym probiotykiem, który bez trudu można samodzielnie zrobić w domu.

REKLAMA


Gotowe słoiki wystarczy odstawić na tydzień lub nieco dłużej, w zależności od kiszonego produktu, a później cieszyć się ich zawartością. Najważniejsza rzecz to zdobyć odpowiednie warzywa lub owoce – młode, świeże, niepryskane, z pewnego źródła, z własnego ogrodu czy działki. Kisić można niemal wszystko, od ogórków i kapusty, przez cukinie, patisony, pomidory, kalafiory, rzodkiewki, marchew, dynie, buraki, czosnek czy cytryny. (…)

Maria Fall-Ławryniuk, dietetyk i terapeuta ruchowy


Więcej przeczytasz w najnowszym numerze dwutygodnika „Pielgrzym” (22/2019).

Udostępnij ten artykuł:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *