Sałatkowy czerwiec – Maria Fall-Ławryniuk

Kolorowe, smaczne, zdrowe, pełne warzyw, owoców, świeżych ziół, pestek i orzechów doskonale sprawdzają się w każdej kuchni, a ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut.

REKLAMA


Warto wzbogacić codzienny jadłospis w aromatyczne i bogate w witaminy oraz składniki mineralne świeże warzywa i soczyste owoce, dzięki nim każdy posiłek stanie się zdrowszy i smaczniejszy. Takie kompozycje możemy uzupełnić sypkimi kaszami, ryżem, makaronem czy młodymi ziemniakami, przygotowując tym samym idealną potrawę na lunch lub obiad. Sałatki są bardzo wartościowe i nie obciążają nadmiernie żołądka, zawierają mnóstwo błonnika pokarmowego, który gwarantuje uczucie sytości. (…)

Maria Fall-Ławryniuk, dietetyk i terapeuta ruchowy


Więcej przeczytasz w 12. numerze dwutygodnika „Pielgrzym” [14 i 21 czerwca 2020 R. XXXI Nr 12 (797)]

TUTAJ można zakupić najnowszy (12/2020) numer dwutygodnika „Pielgrzym”:
https://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Pielgrzym-112020/287

Udostępnij ten artykuł:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *