Kolorowe, smaczne, zdrowe, pełne warzyw, owoców, świeżych ziół, pestek i orzechów doskonale sprawdzają się w każdej kuchni, a ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut.
Warto wzbogacić codzienny jadłospis w aromatyczne i bogate w witaminy oraz składniki mineralne świeże warzywa i soczyste owoce, dzięki nim każdy posiłek stanie się zdrowszy i smaczniejszy. Takie kompozycje możemy uzupełnić sypkimi kaszami, ryżem, makaronem czy młodymi ziemniakami, przygotowując tym samym idealną potrawę na lunch lub obiad. Sałatki są bardzo wartościowe i nie obciążają nadmiernie żołądka, zawierają mnóstwo błonnika pokarmowego, który gwarantuje uczucie sytości. (…)
Maria Fall-Ławryniuk, dietetyk i terapeuta ruchowy
Więcej przeczytasz w 12. numerze dwutygodnika „Pielgrzym” [14 i 21 czerwca 2020 R. XXXI Nr 12 (797)]
TUTAJ można zakupić najnowszy (12/2020) numer dwutygodnika „Pielgrzym”:
https://ksiegarnia.bernardinum.com.pl/pl/p/Pielgrzym-112020/287