Okazji do kulinarnego folgowania pod chmurką bywa tak niewiele, że z radością witamy każdą z nich. Postarajmy się zatem znaleźć czas i możliwości, by zadbać o swój dobrostan. Łapanie promieni słońca i przebywanie na świeżym powietrzu pomoże nam ukoić zmysły i uwolnić napięcie, z czego niekiedy nawet nie zdajemy sobie sprawy.
Pieczenie na ruszcie to najlepszy sposób, by na świeżym powietrzu w miłym towarzystwie wyczarować wspaniałe potrawy. Na naszych stołach pojawiają się kiełbaski, karkówka w plastrach w pikantnej marynacie, drób w słodko-kwaśnym sosie, pstrąg w migdałach, łosoś w plastrach cytryny oraz warzywa skropione oliwą. Coraz częściej oprócz tradycyjnych mięsnych rarytasów pojawiają się na naszych grillach pyszne potrawy dla wegetariańskich smakoszy. (…)
Maria Fall-Ławryniuk, dietetyk i terapeuta ruchowy
Więcej przeczytasz w 11. numerze dwutygodnika „Pielgrzym” [29 maja i 5 czerwca 2022 R. XXXIII Nr 11 (848)]
Najnowszy (11/2022) numer dwutygodnika „Pielgrzym” w wersji tradycyjnej (papierowej) można zakupić TUTAJ.
UWAGA – NOWOŚĆ!
Najnowszy (11/2022) numer dwutygodnika „Pielgrzym” w wersji elektronicznej (PDF) można zakupić TUTAJ.