Pyszna kanapka – Maria Fall-Ławryniuk

Nic nie przebiło jej popularności jako drugiego śniadania do pracy czy szkoły. Ważne, aby to, co znajduje się w jej środku było smaczne i zdrowe oraz umieszczone w dobrym pieczywie.

REKLAMA


I to właśnie od wyboru zdrowego pieczywa powinno zaczynać się przygotowanie kanapek. Wybierajmy zatem bułki lub chleb pełnoziarnisty, na zakwasie, orkiszowy lub ten z amarantusem, o niskim indeksie glikemicznym, albo świeży bezglutenowy. We współczesnym zabieganym świecie często rezygnujemy ze śniadania. Wielu z nas nie jest świadomych, jak ważny jest to posiłek. (…)


Więcej przeczytasz w najnowszym numerze dwutygodnika Pielgrzym (20/2019).

Udostępnij ten artykuł:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *