Kwiaty nie tylko pięknie wyglądają i wspaniale pachną, ale również cudownie smakują. Komponują się smakowicie z mięsem, rybami, kaszami, warzywami, deserami i ciastem…

Wrzucone do szklanki z wodą nadają elegancji i gracji bez względu na to, jak smakują. Odmian kwiatów, które zachwycają nasze podniebienia, jest bardzo wiele. Nadają one potrawom niesamowite efekty estetyczne. Przepysznie komponują się z przeróżnymi potrawami. Jadalne są zarówno bratki, te duże, malutkie, jak i te waniliowe, a także bergamotki, begonie, nasturcje, nagietki, stokrotki, balsaminki, czyli niecierpki, mniszek, kwiaty dyni, ogórków, cukinii, baldachy bzu czarnego czy kopru, dalie, floxy, goździki płaskie, kwiaty groszku czy krwawnika. Lista tych pyszności jest bardzo długa, dzięki czemu szeroki staje się też wachlarz ich zastosowania. Najbardziej popularne w naszych kuchniach i restauracjach są pączki nasturcji, ponieważ są wyjątkowo smaczne i warto od nich rozpocząć swoją własną kulinarną przygodę z kwiatami. (…)

 

Wartościowa książka